Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mail. Elke dag worden er duizenden mailtjes heen en weer gestuurd. Voor het werk, maar ook in het privéleven is e-mail een veelgebruikt communicatiemiddel. Ben je op zoek naar een nieuw e-mailprogramma? Webmaildiensten zijn erg populair, omdat ze zo makkelijk en gratis te gebruiken zijn. Om je te helpen met een keuze maken uit alle webmails hebben we de beste gratis e-mailprogramma’s voor je op een rij gezet. 

Gmail.com

Gmail is een van de bekendste e-mailprogramma’s van Nederland. Het is de webmail van de grote zoekmachine Google. De grootste voordelen zijn dan ook de zoekfunctie, maar ook de snelheid van de mail. Het zoeken werkt precies hetzelfde als bij de Google zoekmachine. Je kunt dus net zo snel en effectief je mails vinden. Handig als je een specifiek mailtje van een aantal jaar terug nodig hebt. 

 

Ook kun je Gmail helemaal aanpassen naar jouw smaak en stijl. Zo kun je verschillende mappen maken en deze indelen hoe jij het wilt. Daarnaast kun je ook een standaard tekstopmaak instellen.

 

 

Outlook.com

Veel Nederlanders hebben tegenwoordig een Outlook-account. Of heb jij nog een oldschool hotmailadres? Microsoft heeft de gebruikers van de webmaildiensten Hotmail en Live omgezet naar Outlook.com. Het programma past precies in de stijl van windows en is dan vaak standaard aangesloten bij een Windows computer of laptop. Het ontwerp is strak en minimalistisch. Hierdoor zijn taken als een e-mail opstellen of een agenda-afspraak toevoegen kinderwerk. Wel zul je rekening moeten houden met persoonsgerichte reclame, wat soms vervelend kan zijn. 

 

Yahoo, XS4all en Telfort

Naast de grote e-mailprogramma’s van Google en Microsoft zijn er ook nog een aantal kleinere webmails. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Yahoo, wat een redelijk grote aanbieder is, maar ook aan XS4all en Telfort. Bijna alle internetproviders bieden een mogelijkheid voor webmail aan. Zo is het heel goed mogelijk dat als jij voor het internet aangesloten bent bij XS4all ook een XS4all webmail hebt. Het is ook mogelijk om meerdere webmails te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een Outlook e-mailadres hebben, maar ook kun je inloggen op Telfort met je persoonlijke Telfort gegevens.